Voetreflexmassage
Voetreflexmassage is een natuurlijke methode om het lichaam in balans te brengen.  

Op en onder de voeten zijn reflexpunten die overeenkomen met organen, gewrichten en spieren in het lichaam. Door het masseren van deze reflexpunten wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam geactiveerd. Voetreflexmassage verlicht pijn, vermindert stress, verbetert het immuunsysteem, ruimt eventuele blokkades op en brengt het lichaam in balans.

Voetreflex bij ADHD en/of Dyslexie
Uit ervaring blijkt dat het behandelen van mensen met ADHD en Dyslexie met behulp van voetreflex massage in veel gevallen een enorm goed resultaat geeft. Soms zie je mensen binnen een aantal weken al veranderen. Voetreflex heft blokkades in het lichaam op. Het ontspant en ontgift het lichaam. Het geeft een gevoel van rust en de stress vermindert. Voetreflexmassage kan positieve invloed uitoefenen op de samenwerking van beide hersenhelften. Het helpt zowel volwassenen als kinderen met ADHD en/of Dyslexie. 

Het effect:

  • Ontspanning. Deze mensen zijn, door hun ‘stoornis’ en door de vaak negatieve benadering uit de omgeving, heel gestrest. Dit zorgt voor een negatieve spiraal.
  • Positieve aandacht.
  • Ontgiften van het lichaam. (Door een zware metaalbelasting of minder voedbare voeding kunnen er afvalstoffen in het lichaam ophopen die als gevolg hebben dat het lichaam en de geest niet meer ‘normaal’ kunnen functioneren.) 
  • Heeft invloed op het functioneren van de hersenen via het behandelen van de hersenzones. Dit werkt harmoniserend op de beide hersenhelften.